Skip Sidebar
Divers Den Haag

Divers Den Haag

Non-profit

Over ons

De stad Den Haag verandert in hoog tempo. Meer dan vijftig procent van de Hagenaars heeft een migratie achtergrond. In de veranderende samenleving bovendien is de eigen wereld en het eigen belang van ...

Partnerschap om de doelstellingen te bereikenGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deel
Leergang Diversiteit & Sensitiviteit (3 dagen)

Leergang Diversiteit & Sensitiviteit (3 dagen)

Training · € 200 · 27 mei 2022, 09:00 - 14:00
Johanna Westerdijkplein 76, 2521 EP Den Haag, Nederland
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Bestuur en organisatieEmancipatie en DiversiteitWerken met VrijwilligersPersoonlijke ontwikkeling
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training.2 plaatsen over.
Deel training
Divers Den Haag
#52107
Scan me of ga naar www.denhaagdoetacademie.nl/o/Divers-Den-Haag/activiteiten/Leergang-Diversiteit--Sensitiviteit-3-dagen/52107 om je aan te melden

Contactpersoon

Abderrahim KajouaneStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via a.kajouane@pepdenhaag.nl of 0655970098.

Samenvatting

Goede dienstverlening voor alle Hagenaars, in al hun diversiteit. Het kennen en herkennen van vragen van cliënten en hier sensitief mee omgaan.

Uitgebreide omschrijving

Wil jij je opgeven voor de basisleergang? Stuur dan een email naar info@diversdenhaag.nl en je bent van harte welkom.



Medewerkers- en vrijwilligersbeleid gestoeld op diversiteit en een goede loopbaan voor iedere ambitieuze medewerker, ongeacht afkomst. Betrokken en competente vrijwilligers, die zich inzetten voor de grote diversiteit aan mensen met wie ze werken. Klantgerichte, effectieve organisaties en samenwerkingsverbanden die aangesloten zijn op de veranderende stad.

Diversiteitsbeleid propageren is één ding, het ontwikkelen en uitvoeren ervan een tweede. Hoe zorg je ervoor dat je diversiteit voorop stelt in je werk en zo bijdraagt aan een beter presterende organisatie? En hoe benut je kansen in een samenleving die steeds diverser wordt? En hoe neem je daarin verantwoordelijkheid als professional?

In grote steden als Den Haag heeft de meerderheid van de inwoners een migratie-achtergrond. Je hoort het steeds vaker: in zo’n ‘superdiverse’ samenleving voldoen oude beelden over integratie en inburgering niet meer. Maar wat dan wel? ‘Superdiversiteit’ betekent niet super goed, maar wel super complex.

De stad is een geheel geworden van vele minderheden met daarin verschillende generaties. Daarin trek je met elkaar op en zal ieder zich een beetje moeten aanpassen aan de ander.

Maar hoe doe je dat? Welke normen en waarden kun je met elkaar delen? Gaat het om gelijke behandeling, erkenning van identiteit, mensenrechten? Wat bepaalt ons welzijn: persoonlijke autonomie of sociale binding? En wat te doen wanneer fundamentele waarden botsen? Wat betekent dat voor jou als medewerker en vrijwilliger? Wat doe je in de praktijk wanneer je voor dergelijk dilemma’s komt te staan? Hoe ontwikkel je enerzijds sensitiviteit voor de achtergrond van cliënten, en blijf je anderzijds trouw aan je eigen waarden en normen? Wat dragen deze ervaringen bij aan je persoonlijke ontwikkeling?

Over deze vragen gaat de leergang Diversiteit & Sensitiviteit die in opdracht van Divers Den Haag is ontwikkeld. Met deze leergang wil Divers Den Haag cultuur voor diversiteit in organisaties stimuleren.

In deze interactieve leergang verkennen we vraagstukken en dilemma’s uit de praktijk van welzijn en zorg vanuit het perspectief van de superdiverse samenleving. Thema’s die aan bod komen zijn: balanceren tussen gelijkheid en verschil; zin en onzin van cultuur; omgaan met verantwoordelijkheid en weerstand: de rol van de leidinggevende en de vrijwilliger; omgaan met weerstand; de randvoorwaarden om het verschil te kunnen maken, etc.  

De leergang is bedoeld voor vrijwilligers en professionals die het verschil maken binnen de zorg- welzijns- belangen- en beleidsorganisaties in Den Haag.

Divers Den Haag werkt aan een stad Den Haag waarin iedere burger zich herkent en zich erkend voelt en waarin mensen zich kunnen ontwikkelen door in de stad een rol te spelen die bij hen past. Divers Den Haag biedt de leergang aan als een stimulans.

Accreditatie

  • Registerplein, voor professionals in het sociale domein, 15 punten
  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, 11 punten
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, 15 punten

Kosten basisleergang:

Voor professionals en vrijwilligers van Haagse organisaties zijn de gereduceerde kosten om deel te nemen aan de gehele leergang € 200. Voor professionals en vrijwilligers van organisaties buiten de stad bedragen de kosten € 450 euro per driedaagse leergang. 

Voor het programma van de basisleergang klik hier!


De leergang vindt op 27 mei, 3 en 10 juni a.s. van 09:00 - 14:00 (vrijdagen). De leergang wordt afgesloten met een certificaat en is voor verschillende professionals geaccrediteerd. Iedereen actief binnen alle organisaties en bedrijven in Den Haag, of als mantelzorger kan deelnemen tegen gereduceerde kosten (€200,—). Het grootste deel van de kosten neemt de gemeente Den Haag voor haar rekening.


Wij houden deze editie van de leergang op De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag.

Wil jij je opgeven voor de basisleergang? Stuur dan een email naar info@diversdenhaag.nl en je bent van harte welkom.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training.2 plaatsen over.
Deel training
trainingen > Divers Den Haag > Leergang Diversiteit & Sensitiviteit (3 dagen)

Over Divers Den Haag

De stad Den Haag verandert in hoog tempo. Meer dan vijftig procent van de Hagenaars heeft een migratie achtergrond. In de veranderende samenleving bovendien is de eigen wereld en het eigen belang van mensen steeds meer op de voorgrond komen te staan. De houding ten opzichte van instellingen, en professionals wordt steeds kritischer. Er zijn nieuwe organisatiestructuren ontstaan. De situatie van naast elkaar staande organisaties die als ketenpartners samenwerken, wordt meer en meer verleden tijd. Nieuwe vormen van samenwerking en integratie worden zichtbaar op stedelijk niveau en in stadsdelen en wijken. Medewerkers van verschillende organisaties vormen teams. Ook de rol en verantwoordelijkheid van de gemeente Den Haag is veranderd.

Daarom Divers Den Haag
Om aansluiting bij de veranderende stad en samenleving te houden, om die te (blijven) begrijpen, is het nodig om met elkaar op te trekken. Zo is het mogelijk te onderzoeken en te ontdekken hoe de organisaties moeten en kunnen veranderen.
Vind Trainingen die bij jou passen
Mei27
Deep Democracy & Diversiteit en Inclusie, waarom?  (Verdieping)
Training · 27 mei, 10:00 - 12:00
Den Haag
Deep Democracy & Diversiteit en Inclusie, waarom? (Verdieping)
Wil je meer weten over hoe je meer inclusief kan werken en inclusief leiderschap met de Deep Democracy methode?
Geplaatst door PEP Den Haag
Jun7
 BHV cursus inclusief AED voor vrijwilligers
Training · 7 jun, 09:00 - 17:00
Den Haag
BHV cursus inclusief AED voor vrijwilligers
Wil je gratis een BHV-cursus volgen met een erkend certificaat? dit is jouw kans als je vrijwilligerswerk doet. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun13
Workshop - Sociale veiligheid : óók bij vrijetijdskunst
Training · 13 jun, 19:00 - 21:00
Den Haag
Workshop - Sociale veiligheid : óók bij vrijetijdskunst

Wil je een bijdrage leveren aan sociale veiligheid binnen jouw organisatie? doe mee aan deze workshop over sociale veiligheid in de vrijetijdskunst! .
Geplaatst door PEP Den Haag
Mei17
Inspiration Friday over authentiek leiderschap  met Nikki van Zunderd
Training · 17 mei, 12:00 - 14:00
Den Haag
Inspiration Friday over authentiek leiderschap met Nikki van Zunderd
Je medewerkers en vrijwilligers meer regie en verantwoordelijkheid laten nemen, hoe doe je dat? Geplaatst door PEP Den Haag
Mei9
Training Vertrouwenscontactpersoon (VCP) in samenwerking met het NOV
Training · 9 mei, 09:30 - 11:30
Den Haag
Training Vertrouwenscontactpersoon (VCP) in samenwerking met het NOV
Wil je leren hoe je de rol van vertrouwenscontactpersoon effectief kunt vervullen? Dan is deze training van twee dagdelen iets voor jouGeplaatst door PEP Den Haag
Mei21
Motiverende gespreksvoering
Training · 21 mei, 09:30 - 12:00
Den Haag
Motiverende gespreksvoering
In de training Motiverende Gespreksvoering maak je kennis met een methode van gespreksvoering die je helpen om gesprekken op een positieve manier aan te gaan. Geplaatst door PEP Den Haag
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Apr26
Viering 10 jarig bestaan
Event · 26 apr, 10:00 - 21:00
Den Haag
Viering 10 jarig bestaan
Op 26 april vieren we ons 10 jarig bestaan. We kunnen vele handen gebruiken om hier een feestelijke dag van te maken.Geplaatst door StadsOase Spinozahof
Energiecoach voor huurders
Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 1 aug
Den Haag
Energiecoach voor huurders
Energiecoaches voor huurders helpen bewoners in Den Haag met het verlagen van de energierekening. Voordat je op pad gaat krijg je een opleiding. Geplaatst door Energiebank Den Haag e.o.
Jun25
Workshop: Ontspannen door meditatie en intuïtie als kompas
Event · 25 jun, 14:00 - 15:30
Den Haag
Workshop: Ontspannen door meditatie en intuïtie als kompas
In deze workshop leer je op een laagdrempelige manier de basisvaardigheden van meditatie en om meer op je intuïtie te vertrouwen. Geplaatst door Voorall
Jun25
Workshop Muziek verbindt!
Event · 25 jun, 14:00 - 15:30
Den Haag
Workshop Muziek verbindt!
In deze workshop gaan we samen muziek maken. Muziekdocent Carmen van Haren neemt ons mee langs liedjes en ritmes. Geplaatst door Voorall