Skip Sidebar

Over ons

Onze missie? Om samen met scholen, onze partnerorganisaties en ruim 400 vrijwilligers een substantiële bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele diversiteit in de top in het bedrijfsleven en ...

KwaliteitsonderwijsPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel

Mentor scholierenprogramma

Project (Tijdelijk) · 2-4 uur/maand · Start vanaf 1 nov Voor ongeveer 14 maanden
Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Kinderen & JongerenOnderwijs
KwaliteitsonderwijsPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Giving Back Den Haag
#53048
Scan me of ga naar www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/o/Giving-Back-Den-Haag/activiteiten/Mentor-scholierenprogramma/53048 om je aan te melden

Contactpersoon

Laura de LeeuwStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0649971514.

Samenvatting

In het Giving Back scholierenprogramma worden talentvolle en ambitieuze scholieren ondersteund door een mentor bij het maken van een studiekeuze.

Uitgebreide omschrijving

Fijn dat je interesse hebt in het mentortraject van het Giving Back Scholierenprogramma! Een mooie keuze, want door het delen van je eigen ervaringen en netwerk help je de horizon van een scholier te verbreden.


We zijn op zoek naar mentoren voor het Scholierenprogramma 2022-2023.


Wat is Giving Back?

Stichting Giving Back stimuleert al 20 jaar talentvolle jongeren hun ambities waar te maken. Dit doen wij met onze cross-cultural mentoring programma’s waarbij persoonlijke ontwikkeling en een persoonlijk mentortraject centraal staan. Onze missie is om samen met onze partners en vrijwilligers een relevante bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Samen zetten we diversiteit aan het werk. Zo kunnen deze jongeren in de toekomst andere jongeren weer inspireren en een voorbeeldfunctie vervullen.Wat houdt het Scholierenprogramma in?

Het Giving Back Scholierenprogramma is gericht op scholieren in 4 HAVO en 5 VWO op één van de Giving Back-scholen. Het programma duurt iets langer dan één jaar (november 2022 - december 2023). Gedurende deze periode neem je deel aan een aantal activiteiten en trainingen en ondersteun je één van de geselecteerde scholieren. Je ondersteunt de scholier onder andere met persoonlijke ontwikkeling en verbreding van zijn/haar horizon, studiekeuze en loopbaanoriëntatie en het opbouwen van een netwerk. Hierdoor zal hij/zij meer kansen zien én grijpen.


Wat biedt het programma jou?

Het Giving Back mentortraject biedt jou de mogelijkheid om een maatschappelijke bijdrage te leveren op een manier waarbij je je coachings- en softskills verder ontwikkelt, leert over de nieuwe generatie werknemers en over diversiteit. Je krijgt de kans om iets door te geven uit jouw eigen ervaring en kennis, waardoor je een ambitieuze jongere verder kunt helpen richting een succesvolle carrière.


Wat vraagt het programma van jou?

Er wordt een deelname aan het mentortraject van ruim 1 jaar verwacht (november 2022 - december 2023), waarin je minimaal 1 keer per maand een contactmoment hebt met je scholier en aan een aantal vaste andere activiteiten meedoet.


Wat zijn de criteria voor deelname aan het programma?

Deelname aan het mentortraject van het Giving Back Scholierenprogramma is mogelijk indien jij:

- afgestudeerd bent aan een Nederlandse HBO-instelling of universiteit

- een positie binnen je organisatie hebt van waaruit je jong talent iets kunnen bieden/bijbrengen

- over een breed netwerk beschikt, zowel binnen als buiten je organisatie

- het leuk en leerzaam vindt om een jong talent te ondersteunen in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing

- over empathisch vermogen beschikt en inlevend kunt luisteren en vragen stellen

- openminded bent, open staat voor verrassingen en creatief kunt omgaan met onverwachte situaties

- een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)


Hier vindt je meer informatie en een link om je aan te melden: Mentoren | Giving Back


Voor vragen, neem contact op met

[email protected].

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Giving Back Den Haag

Onze missie? Om samen met scholen, onze partnerorganisaties en ruim 400 vrijwilligers een substantiële bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele diversiteit in de top in het bedrijfsleven en bij de overheid.

De kans dat jongeren zich succesvol ontwikkelen in hun leven en werk is groter als zij ondersteuning en inspiratie krijgen van gemotiveerde professionals. Giving Back doet dit al 20 jaar door talentvolle jongeren met ambitie in onsprogramma voor scholieren enerzijds hun talenten te laten ontdekken en persoonlijk te ontwikkelen en anderzijds te verbinden met professionals die hen een steuntje in de rug kunnen bieden als het gaat om rolmodel zijn, meedenken over studiekeuze- en/of carrière vraagstukken en het bieden van een relevant netwerk om zo de wereld van deze talentvolle jongeren te vergroten.

Uiteindelijk willen we de jongeren stimuleren op termijn op hun beurt als rolmodel in het bedrijfsleven of bij de overheid een positieve betekenis te hebben in het leven van anderen die een zelfde ontwikkeling willen en kunnen doormaken.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 2–3 uur/week
Den Haag
'De Muren hebben Oren': Interview begeleiders gezocht!
Geschiedenis moet je horen! Een project voor groep 7 en 8 zij vertellen elkaar over hun eigen familiegeschiedenis.
Geplaatst door Stichting De Muren hebben Oren
Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 11 sep
Den Haag
Begeleider & inspiratiebron bij de IMC Weekendschool
Begeleiders zijn onmisbaar bij de inspiratielessen van de weekendschool. De leerlingen leren door te doen, helpende handen zijn daarbij onmisbaar!Geplaatst door IMC Weekendschool
Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 11 jul 2022 Voor ongeveer 4 weken
Den Haag
Vrijwilliger bij de Zomerschool
Bij de Zomerschool gaan de kinderen in de ochtend aan de slag met lezen en woordenschat. In de middag zijn er allerlei leuke workshops. Kom je helpen?Geplaatst door Buurtcentrum De Mussen
Structureel werk · 1–2 uur/week
Den Haag
DROOM coach gezocht voor gezinnen!
Als vrijwillige coach speel jij een belangrijke rol op deze reis in de begeleiding van de gezinnen, en kan jij daadwerkelijk het verschil maken in iemands levenGeplaatst door Stadslink
Structureel werk · 2–4 uur/week
Den Haag
Werken met ex-gedetineerden jongeren.
Groepsmaatje bij MHR.Geplaatst door Stichting Bureau MHR
Structureel werk · 2–4 uur/week
Leiderdorp
Word jij als plusmaatje een coach en ondersteuner?
Coach/ondersteuner voor jongeren.Geplaatst door Plusgroep
Vind Trainingen die bij jou passen
Aug16
Training · 16 aug, 19:30 - 22:00
Den Haag
Opleiding energiecoach voor huurders start 16 augustus
Door de stijging van de energieprijzen is het voor veel mensen belangrijk om in hun huis energie te besparen. Als energiecoach help jij hen.Geplaatst door Energiebank Den Haag e.o.
Aug16
Training · 16 aug, 14:00 - 17:00
Den Haag
Opleiding energiecoach voor huurders start 16 augustus
Door de stijging van de energieprijzen is het voor veel mensen belangrijk om in hun huis energie te besparen. Als energiecoach help jij hen.Geplaatst door Energiebank Den Haag e.o.
Okt17
Training · 17 okt, 14:00 - 17:00
Den Haag
Workshop diversiteit voor de cliëntenraden in het sociale domein
Hoe kunnen cliëntenraden een bijdrage leveren aan inclusieve organisaties en wat hebben zij daarbij nodig? Geplaatst door PEP Den Haag
Aug16
Training · 16 aug, 11:00 - 14:00
Den Haag
Projectplan schrijven in het kader van de subsidie Samen Sociaal en Vitaal
Wil je weten hoe je een projectplan kunt schrijven in het kader van de vernieuwde subsidieregelingen? Doe mee aan deze training! Geplaatst door PEP Den Haag
Okt20
Training · 20 okt, 10:00 - 12:00
Den Haag
Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties
Verbeter jouw vrijwilligersbeleid met advies van experts en inspiratie van andere organisaties!Geplaatst door PEP Den Haag
Jul4
Training · 4 jul 2023, 12:00 - 13:00
The Hague
Testtraining gemaakt op DHD
TestenGeplaatst door Volunteer The Hague