Skip Navigation
Nivon

Nivon

Non-profit

Over ons

Nivon bestaat sinds 1924. Eerst onder de naam IvAO en later als het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (afgekort tot Nivon). Waar het destijds werd opgezet ter ...

Natuur & MilieuBuurt & omgeving
Deel

Word jij lid van het Gastteam bij Nivon?

2–4 uur/week
Flexibele locatie
Activiteiten begeleidenOrganiserenSociaal contact
SamenwerkenOrganiserenBegeleidenLuisterenPraten met anderen
Natuur & MilieuBuurt & omgeving
1 plaats over.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#40186
Scan me of ga naar www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/o/Nivon2/activiteiten/Word-jij-lid-van-het-Gastteam-bij-Nivon/40186 om je aan te melden
SamenvattingGastheer/vrouw gastteam Nivon.
Uitgebreide omschrijving

Nivon is een 97-jarige vereniging die meest bekend is van Lange Afstand Wandelpaden en Natuurvriendenhuizen. Nivon heeft afdelingen door heel Nederland.


De afdeling die in Den Haag en omstreken actief is organiseert op zaterdagochtend culturele uitjes (wandelen, fietsen, tentoonstelling bezoeken…)en op donderdagavond ook iets cultureels (lezingen, trommelen, gedichten maken….).


De organisatie wordt gedaan door een team van vrijwilligers. Op dit moment bestaat het uit 6 personen. Meer personen zijn zeer welkom. Het team komt ongeveer eens per 5 – 6 weken 2 uur bij elkaar om activiteiten voor te bereiden. Af en toe zoekt een teamlid iets uit en begeleidt een activiteit.


Vind je het leuk om mee te denken over welke activiteiten ondernomen kunnen worden en misschien ook af en toe gastvrouw of gastheer te zijn (de activiteit te begeleiden), dan ben je welkom als lid van het team dat deze activiteiten organiseert.

Over Nivon
Nivon bestaat sinds 1924. Eerst onder de naam IvAO en later als het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (afgekort tot Nivon). Waar het destijds werd opgezet ter vereniging van arbeiders en voor ontwikkeling en ontmoeting met de natuur, is het nog steeds een verenigende organisatie. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa verenigen natuurvrienden om zich te ontwikkelen, te ontmoeten en dichter bij de natuur te komen.

Nivon heeft in Nederland dertien natuurvriendenhuizen, zeven huisjes en zeven kampeerterreinen. Daarnaast organiseren Nivonwerkgroepen reizen zoals Spring Reizen, JUMP Zomerkampen, Nivon Watersport en Trefvakanties. Ook zijn er door het hele land zowel Lange-Afstands-Wandelpaden (LAW) als streekpaden en organiseert Nivon tal van activiteiten. Dit alles wordt geheel gerund door vrijwilligers, op een klein landelijk bureau na voor hoofdzakelijk ondersteunende taken.

Met Nivon ga je… Samen naar buiten
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
5–14 uur/week
Den Haag
Vrijwilligers coördinator
Vrijwilligers coördinator
Geplaatst door Stichting Achterban Werkt!
3–9 uur/week
Den Haag
Heb jij groene vingers en woon je in de buurt van Mariahoeve?Heb jij groene vingers en woon je in de buurt van Mariahoeve?Geplaatst door Stichting Achterban Werkt!
4–10 uur/week
Den Haag
Heb jij een grote glimlach voor je buurtbewoners?Heb jij een grote glimlach voor je buurtbewoners?Geplaatst door Stichting Achterban Werkt!
Trainingen die je misschien ook interessant vindt
Sep21
Training · 21 sep, 09:30 - 12:00
Flexibele locatie
Expeditie Nieuwe Gezichten: Bestuursleden Zoeken jullie nieuwe bestuursleden, maar is dit best wel moeilijk? Doe dan mee met de nieuwe methode vanuit de Expeditie Nieuwe Gezichten. Geplaatst door PEP Den Haag
Sep16
Training · 16 sep, 18:30 - 21:00
Vanuit huis
Online: Werven van vrijwilligersSuccesvol werven van vrijwilligers, hoe doe je dat? Geplaatst door PEP Den Haag
Okt7
Training · 7 okt, 12:30 - 15:00
Vanuit huis
Online Workshop "Projectplan schrijven"Heb je een goed idee voor een project, maar heb je moeite met het schrijven van een goed projectplan? Doe dan mee aan deze workshop!Geplaatst door PEP Den Haag
Jul1
Training · 1 jul, 09:30 - 12:00
Vanuit huis
Training Aanpak bij signalen van ontspoorde mantelzorgWerk jij met mantelzorgers? Leer dan de signalen en aanpak voor ontspoorde mantelzorg kennen.Geplaatst door PEP Den Haag
Jul9
Training · 9 jul, 10:00 - 12:00
Vanuit huis
Diversiteit in organisaties
Met de training wil PEP Den Haag besturen en professionals beter uitrusten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van meer inclusieve organisaties.
Geplaatst door PEP Den Haag
Okt11
Training · 11 okt, 15:00 - 17:00
Vanuit huis
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
1 plaats over.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#40186
Scan me of ga naar www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/o/Nivon2/activiteiten/Word-jij-lid-van-het-Gastteam-bij-Nivon/40186 om je aan te melden