Skip Sidebar

Over ons

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Den Haag biedt hulp aan mensen in de Haagse gemeenschap die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp ...

Zorg & WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Deel

Backoffice Vrijwilliger(s) ter ondersteuning van de WhatsApp Helpdesk

Flexibel
Vanuit huis
Sociale mediaSociaal contactComputer
Goed met computersPraten met anderenNederlandsEngelsDuitsArabischPoolsTurksFransAnders
CoronavirusZorg & WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via
Deel activiteit
#43780
Scan me of ga naar www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/o/Rode-Kruis-afdeling-Den-Haag-Rijswijk/activiteiten/Backoffice-Vrijwilligers-ter-ondersteuning-van-de-WhatsApp-Helpdesk/43780 om je aan te melden

Samenvatting

Wil jij ongedocumenteerde migranten in Nederland ondersteunen met de juiste informatie over onder andere medische hulp, onderdak en COVID19?

Uitgebreide omschrijving

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat.

 

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. 

 

Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis, weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp.

 

We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid. 

 

OVER DE FUNCTIE Wil jij ongedocumenteerde migranten in Nederland ondersteunen met de juiste informatie over onder andere medische hulp, onderdak en COVID19? Word dan vrijwilliger bij de WhatsApp Helpdesk van het Rode Kruis! 

 

Het programma Digitale Hulpverlening is een innovatief programma van de afdeling Nationale Hulp binnen het Nederlandse Rode Kruis. Vanuit het programma wordt digitaal hulp verleend aan ongedocumenteerde migranten in Nederland. De hulp bestaat uit het verstrekken van supermarktvouchers, online informatie over beschikbare hulp in Nederland en een WhatsApp Helpdesk. Op deze WhatsApp Helpdesk kunnen ongedocumenteerde migranten door het hele land contact opnemen met het Rode Kruis voor informatie over o.a. medische hulp, opvang, COVID19 en de voucherhulp. Om deze vragen goed en snel te beantwoorden is het Rode kruis op zoek naar: 

 

Backoffice Vrijwilliger(s) ter ondersteuning van de WhatsApp Helpdesk   Minimaal 4 uur p/week (volledig digitaal)

 

Plaats in de organisatie: Onder directe aansturing van landelijk projectleider Digitale Hulpverlening. Je werkt vanuit huis. 

 

Doel van de functie: Beantwoorden van vragen van ongedocumenteerde migranten die binnenkomen via onze WhatsApp Helpdesk.

 

 

 

 

 

 

 

Functie-inhoud: • Beantwoorden van vragen van ongedocumenteerde migranten die binnekomen via de WhatsApp Helpdesk. • Bijhouden van de gestelde vragen in het logboek. 

 

Functie-eisen: - HBO/WO opleiding op medisch of sociaal vlak.  - Ervaring met werken met (ongedocumenteerde) migranten is een pré. - Goede beheersing van Engels en Nederlands. Beheersing van een extra taal zoals Arabisch, Spaans, Pools, Portugees, Tigrinya of Filipino is een pré. - Minstens 4 uur per week beschikbaar (zelf in te delen) voor minstens twee maanden. - Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers met talent en uitstekende competenties voor een functie en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. 

 

Wij bieden: Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling en de mogelijkheid om bij te dragen aan de hulpverlening aan een kwetsbare groep in onze samenleving. 

 

Reacties: Je motivatiebrief en cv gericht aan Carry van Wersch ontvangen we graag z.s.m. Voor nadere informatie over de functie kun je terecht bij [email protected] of 0648408060.      Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

 

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding

Over Rode Kruis, afdeling Den Haag Rijswijk

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Den Haag biedt hulp aan mensen in de Haagse gemeenschap die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp.

Het Rode Kruis komt op voor kwetsbare groepen d.m.v.: het organiseren van activiteiten voor jongeren en ouderen, eenzame ouderen, asielzoekers en vluchtelingen.

Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
3 uur/week · 1 apr 2021 – 31 dec 2021
Den Haag
Heb jij het in je vingers om onze hoofdredacteur te worden?
Samen met redactie en onze bewonersondersteuner is de kandidaat eind verantwoordelijk voor onze wijkkrant Kortenbos (oplage 3500). Geplaatst door Wijkorganisatie Kortenbos
8 uur/week · 1 mei 2021 – 30 sep 2021
Den Haag
Rode Kruis, afdeling Den Haag Rijswijk - Coördinator Strandpost
Coördinator Strandpost gezochtGeplaatst door Rode Kruis, afdeling Den Haag Rijswijk
5 uur/week · 6 apr 2021 – 31 dec 2025
Den Haag
Ben jij een kei in sociaal media, websites en wijkkrant?
Voor onze websites, sociaal media en wijkkrant zijn wij op zoek naar leuke, vlotten en enthousiaste redactieleden.

Geplaatst door Wijkberaad Laak Centraal
12–24 uur/week
Rijswijk
Administratieve duizendpoot
Kringloop Den Haag is op zoek naar administratieve medewerkersGeplaatst door Kringloop Den Haag
Vind een Trainingen die bij jou past
Jul27
Training · 27 jul, 13:00 - 15:00
Den Haag
Financiën: lokale - en ooievaarsregelingen
Wat kan je aanvragen?Geplaatst door Stichting Sarita
Sep14
Training · 14 sep, 13:00 - 15:00
Den Haag
Mantelzorg en respijtzorg
De taken van de mantelzorg moet goed verdeeld zijn, zodat de verzorger ook tijd voor zich zelf heeft.Geplaatst door Stichting Sarita
Jul27
Training · 27 jul, 13:00 - 15:00
Den Haag
Financiële zelfredzaamheid
Vrouwen bewust en weerbaar maken op het gebied van financiënGeplaatst door Stichting Sarita
Sep14
Training · 14 sep, 13:00 - 15:00
Den Haag
Mantelzorg en Respijtzorg
Ben je mantelzorger en weet je wat je taak in houdt? Geplaatst door Stichting Sarita
Okt7
Training · 7 okt, 09:30 - 12:00
Den Haag
Gastvrijheid en Klantvriendelijkheid
Ontvang je regelmatig klanten of bezoekers, bijvoorbeeld als receptionist, intercedent of gastvrouw? Vergroot dan nu je gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Geplaatst door PEP Den Haag
Aug13
Training · € 12 · 13 aug, 12:00 - 13:00
Den Haag
Destiny Life Academy De kracht van een sterke persoonlijkheid
Versterk je persoonlijkheid en ontdek daardoor je innerlijke kracht.Geplaatst door Stichting Destiny Social Events
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via
Deel activiteit
#43780
Scan me of ga naar www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/o/Rode-Kruis-afdeling-Den-Haag-Rijswijk/activiteiten/Backoffice-Vrijwilligers-ter-ondersteuning-van-de-WhatsApp-Helpdesk/43780 om je aan te melden