Skip Sidebar

Over ons

Amadeus is een wijkontmoetings- en activiteitencentrum en fungeert als huiskamer voor de wijk. In 2013 sloot de Bethelkerk aan de Mozartlaan als gevolg van teruglopend kerkbezoek haar deuren ...

Er is iets fout gegaan. Je kunt proberen de pagina opnieuw te laden of later terug te komen. We zijn op de hoogte gesteld en zullen het probleem oplossen
Deel

Over Stichting Amadeus Den Haag

Amadeus is een wijkontmoetings- en activiteitencentrum en fungeert als huiskamer voor de wijk. In 2013 sloot de Bethelkerk aan de Mozartlaan als gevolg van teruglopend kerkbezoek haar deuren. Plannen werden gemaakt voor sloop van de kerk voor een zeven laags appartementengebouw. De buurt kwam in opstand en de actiegroep, later de Stichting Bethel Blijft, was geboren. Het doel was de kerk te behouden als wijkontmoetingscentrum met maatschappelijk/culturele activiteiten. Onder de naam Amadeus is hiermee in oktober 2018 gestart.

In oktober 2018 is Amadeus gestart met een inloop, verhuur van ruimtes en tal van activiteiten. Amadeus is gevestigd in de aanbouw van het kerkgebouw, ingang Traviatastraat 25. De planning is dat in 2021 de voormalige kerkzaal wordt verbouwd en dat Amadeus in 2021/2022 hier naartoe verhuist. De aanbouw wordt gesloopt voor woningen.

Amadeus werkt met vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Alle vrijwilligers zijn wijkgenoten. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij om van Amadeus een succes te maken. Het motto is: voor en door bewoners!