Skip Sidebar

Over ons

Schulden hebben met meer te maken dan alleen geld. Vandaar dat SchuldHulpMaatjes structurele hulp aanbieden. Zo leren mensen zelf de regie te nemen over hun financiële situatie. SchuldHulpMaatjes ...

Deel

Over Stichting SchuldHulpMaatje Den Haag

Schulden hebben met meer te maken dan alleen geld. Vandaar dat SchuldHulpMaatjes structurele hulp aanbieden. Zo leren mensen zelf de regie te nemen over hun financiële situatie. SchuldHulpMaatjes staan naast de hulpvrager, ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. In het praktijk betekent dit dat SchuldHulpMaatjes en hulpvrager, zonder enige machtsverhoudingen, samen oplossingen bedenken.

De Stichting SchuldHulpMaatje Den Haag is een vrijwilligersorganisatie, hetgeen inhoudt dat de werkzaamheden van de projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers; de maatjes.
Een uitzondering daarop wordt gemaakt voor de professionele leiding om de continuïteit te bewaken, de vereiste uitvoeringsstandaard te bereiken, deze te borgen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

Met de begeleiding door maatjes helpt SchuldHulpMaatje Den Haag cliënten die werken aan een ordening van hun administratie, budgettering van hun uitgaven en afstemming met de gemeentelijke instanties Preventie op het voorkómen van schulden is tevens aan de orde evenals het onderzoeken van de mogelijkheden voor verbetering van hun inkomenspositie.