Over ons
Stichting Vobis is een modern denkende zelforganisatie die zich sterk inzet voor de gemeenschap, ongeacht nationaliteit, afkomst, cultuur of seksuele geaardheid.
Zij draagt bij aan het creëren van een ...
Levensvragen, dilemma’s en crisissituaties
Scan me of ga naar www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/o/Stichting-Vobis2/activiteiten/Levensvragen-dilemmas-en-crisissituaties/44923 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
Levensvragen, dilemma’s en crisissituatiesHoe pak je de draad weer op na een ingrijpende gebeurtenis of ziekte
Uitgebreide omschrijving
Levensvragen, dilemma’s en crisissituaties
Hoe pak je de draad weer op na een ingrijpende gebeurtenis of ziekte?
Soms gebeurt er iets in het leven dat ons diep raakt, zoals ziekte, (naderend) overlijden, verlies, rouw. Dan kunnen gedachten of vragen over de zin van het leven opkomen.
Om passende spirituele hulpverlening te bieden voor diverse levensvragen/dilemma's en crisissituaties organiseren wij voor Hindoestaanse 50-plussers 5 groepsbijeenkomsten met de volgende thema’s:
1. Wie ben ik als persoon? (Hindoestaanse identiteit, spiritualiteit en levensvragen)
2. Rouw en verlies
3. Depressie en suïcide
4. Eenzaamheid
5. Wat geeft mijn leven zin? (Zingevingsvraagstukken)
Doel van deze gratis bijeenkomsten:
- Zingeving, betekenisgeving, spiritueel inzicht, hoop en steun om verder te kunnen.
- Ondersteuning, hulpverlening, community building en psycho-educatie.
Gespreksleider: Karan Gokoel (academisch opgeleide geestelijke verzorger/psycholoog), werkzaam bij Mandala GGZ.
Ben jij 50 jaar of ouder en zit jij met diverse levensvragen/dilemma’s en of in een crisissituatie? Geef je dan op!
Per groep 5 bijeenkomsten
5 deelnemers per groep
Deelname is kosteloos
Aanmelden
06-28479849
Hoe kom ik er?
Over Stichting Vobis
Zij draagt bij aan het creëren van een samenleving met een prachtig leefwereld, waarin iedereen zich thuis voelt en waar iedereen aan wil bouwen. Hoewel dat erg rooskleurig klinkt, is dit haalbaar met de juiste inzet. Stichting Vobis heeft dat bewezen, alleen al door haar eigen succesvolle samenwerking. Een belangrijk aspect voor haar is vooral het ‘laten zien’ dat zij een diversiteit aan culturen, kennis en samenwerking omarmt.
In Nederland, en dus ook in Den Haag, heeft de laatste tijd iedereen, zowel autochtoon als allochtoon, het over waarden en normen.
De burgers voelen het onveilige gevoel steeds groter worden. Binnen de allochtone gemeenschap heerst dit gevoel heel sterk, mede door een aantal aspecten, zoals: Er is bijna geen begrip en respect meer voor elkaar. Ouders zien hun kinderen met de dag “wegglijden” en brutaler worden. Men krijgt steeds meer te maken met huiselijk geweld, ongewenste zwangerschappen, tienermoeders en suïcidaal gedrag. Allochtone vrouwen en jongeren raken steeds meer in een isolement. En zo kunnen we nog even doorgaan!