Skip Sidebar
Theater Dakota

Theater Dakota

Non-profit

Over ons

Dakota is één van de acht cultuurankers in Den Haag. Ieder stadsdeel heeft een Cultuuranker, zoals een bibliotheek, museum of theater. Zo zijn er acht plekken in Den Haag waar kunst en cultuur voor ...

Deel
Theater Dakota

Over Theater Dakota

Dakota is één van de acht cultuurankers in Den Haag. Ieder stadsdeel heeft een Cultuuranker, zoals een bibliotheek, museum of theater. Zo zijn er acht plekken in Den Haag waar kunst en cultuur voor iedereen wordt aangeboden. Bij Dakota proberen we verschillende publieksgroepen – voor wie het niet vanzelfsprekend is om met kunst en cultuur in aanraking te komen – op een laagdrempelige manier kennis te maken in deze cultuurankers.

Dakota bevindt zich midden in het grootste stadsdeel van Den Haag: Escamp. Er is van alles te doen in en rondom ons theater en filmhuis. Je kan naar een theatervoorstelling, een film bezoeken of zelfs workshops en lessen volgen in onze ArtLabs. Maar doordat de wereld om ons heen verandert, proberen we steeds meer en meer samen met onze omgeving, ons theater en filmhuis vorm te geven.

Door op verschillende manieren in gesprek te gaan met bepaalde sociale of culturele bevolkingsgroepen uit Escamp en goed te luisteren naar waar behoefte aan is, proberen we het publiek onderdeel te laten maken van wat zij willen zien en beleven in Dakota. Met een team van ongeveer 20 professionals, meer dan 40 vrijwilligers en talloze ambassadeurs zetten we deze vragen samen met de groepen om in programma. Samen zorgen we ervoor dat Dakota elke dag een plek is waar iedereen zich welkom en gehoord voelt.

Foto's