Skip Sidebar

Over ons

Vluchtelingen Werk Den Haag begeleidt vluchtelingen op het gebied van asielprocedures, juridische vragen, huisvesting, integratie, taal, en eventueel terugkeer. Ook geven we voorlichting op scholen en ...

Er is iets fout gegaan. Je kunt proberen de pagina opnieuw te laden of later terug te komen. We zijn op de hoogte gesteld en zullen het probleem oplossen
Deel

Help jij een vluchteling bij Nederlands oefenen en Den Haag te verkennen?

2–4 uur/week
Rijswijkseplein 79, 2515 BW Den Haag, Nederland
Welzijn
Deel activiteit
#40114
Scan me of ga naar www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/o/VluchtelingenWerk-Zuidwest-Nederland/activiteiten/Help-jij-een-vluchteling-bij-Nederlands-oefenen-en-Den-Haag-te-verkennen/40114 om je aan te melden

Contactpersoon

Vluchtelingenwerk Den HaagStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0634306188.

Samenvatting

Taal- en netwerkcoach.

Uitgebreide omschrijving

Wie zoeken wij?


Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk in uw woonomgeving? En vindt u het interessant om met mensen uit andere culturen in contact te komen? 

Lijkt het u leuk om een vluchteling te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal en bij het opbouwen van een netwerk in Den Haag? Dan is deze functie wat voor u!


Het belang van taalcoaching:


Wekelijks krijgt VluchtelingenWerk Zuidwest aanmeldingen van vluchtelingen die iemand zoeken om de Nederlandse taal mee te oefenen. Deze vluchtelingen hebben verschillende taalniveaus en achtergronden. Zij zijn sterk gemotiveerd om de Nederlandse taal te leren en deel te nemen aan de samenleving, maar hebben weinig tot geen Nederlandse contacten die hen daarbij kunnen helpen. Taallessen volgen alleen is vaak niet voldoende. Er moet ook gelegenheid zijn de taal te oefenen en in de praktijk te gebruiken. En het is belangrijk om te werken aan het uitbreiden van een (Nederlandssprekend) sociaal netwerk. Taal- en netwerkcoaches bieden dan uitkomst. 


Cliënten:


Dit project is bedoeld voor vluchtelingen die zelf aangeven behoefte te hebben aan (extra) individuele ondersteuning bij de beheersing van de Nederlandse taal.

De taalcoaching richt zich vooral op verbetering van de spreekvaardigheid, uitbreiding van de woordenschat en leesvaardigheid. Het netwerkcoaching gaat vooral over het verkennen van de mogelijkheden in Den Haag. U zoekt samen naar een sportverenigingen, verkent wat het aanbod is van whet wijkcentrum in de buurt, u oefent kennismakingsgesprekken en gaat zo nodig mee naar een eerste kennismaking.  

Toelating tot het project vindt plaats op basis van een intakegesprek waarbij de cliënt een aantal doelstellingen formuleert. 


Taalcoaches:


U bent thuis in de Nederlandse samenleving en spreekt goed en duidelijk Nederlands. U vindt het leuk om als taalcoach een steentje bij te dragen aan de integratie van uw cliënt. Op basis van de gestelde doelen oefent u wekelijks samen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. De begeleiding is meestal aanvullend op taallessen die op school worden gevolgd. Daarnaast bent u enthousiast om u in te zetten voor het vergroten van het netwerk van uw taalmaatje.


Goede match:


Voor een succesvol taalkoppel is het belangrijk dat het klikt tussen de vluchteling en de taalcoach. Er wordt daarom rekening gehouden met de wensen en interesses van beide partijen.


Wat bieden wij?


Taal-en netwerkcoach worden is dankbaar werk. Het geeft u voldoening en een bijzondere ervaring. Uiteraard krijgt u ondersteuning van een medewerker van VluchtelingenWerk. Wij bieden een training voor nieuwe taalcoaches en terugkomavonden waarin relevante thema's worden besproken. Hiernaast krijgt u een onkostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering. 


Wat vragen wij? 


Dat u affiniteit heeft met onze doelgroep

Dat u de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk) goed beheerst.

Dat u minimaal 2u per week gedurende 6 maanden beschikbaar bent, zo mogelijk 1 jaar. 

Dat u goede communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en geduld heeft


Interesse?


Heeft u interesse om taal- en netwerkcoach te worden? Meld u dan aan via deze site. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland > Help jij een vluchteling bij Nederlands oefenen en Den Haag te verkennen?

Over VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland

Vluchtelingen Werk Den Haag begeleidt vluchtelingen op het gebied van asielprocedures, juridische vragen, huisvesting, integratie, taal, en eventueel terugkeer. Ook geven we voorlichting op scholen en bij organisaties. Dat doen we met onze beroepskrachten en heel veel vrijwilligers. Help je ook mee?
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
4 uur/week
Den Haag
Vacature Maatschappelijk Begeleider
Kom ons team versterken en ondersteun vluchtelingen bij het wegwijs maken in de gemeente Den Haag!Geplaatst door VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland
0–2 uur/week
Den Haag
Respijtzorg-Mantelzorg
Respijtzorg-Mantelzorg Archipel/Willemspark, Zeeheldenkwartier en KortenbosGeplaatst door Zebra Welzijn
1–2 uur/week
Den Haag
Wandelbegeleider Rivierenbuurt
Het begeleiden van een wandelgroep van de Nationale Diabetes Challenge. Een wandelevenement voor volwassenen met en zonder diabetes.
Geplaatst door Buurtsportcoach Sport&Gezondheid
1–2 uur/week
Den Haag
Fietsles geven in de Rivierenbuurt!
Het lesgeven van fietslessen aan volwassenenGeplaatst door Buurtsportcoach Sport&Gezondheid
0–4 uur/week
Den Haag
Assistent beheerder
Assistent beheerder voor Brede Buurtschool O3Geplaatst door Zebra Welzijn
Vind Trainingen die bij jou passen
Okt27
Training · 27 okt, 12:00 - 21:30
Den Haag
Eerste hulp bij organiseren - door Fonds 1818
De allerlaatste editie van Eerste Hulp bij Organiseren komt eraan! We vertellen je alles over fondsenwerving, subsidieregelingen en professionaliseren. Geplaatst door Fonds 1818
Okt29
Training · 29 okt, 10:00 - 12:00
Den Haag
Studiefondsen voor Studerende Moeders
Welke studiefondsen bestaan er voor studerende moeders?
Hoe dien ik een succesvolle aanvraag in?
Geplaatst door PEP Den Haag
Nov5
Training · 5 nov, 09:30 - 12:00
Den Haag
Expeditie Nieuwe Gezichten: Bestuursleden
Zoeken jullie nieuwe bestuursleden, maar is dit best wel moeilijk? Doe dan mee met de nieuwe methode vanuit de Expeditie Nieuwe Gezichten. Geplaatst door PEP Den Haag
Nov23
Training · 23 nov, 17:30 - 21:30
Den Haag
Inspiratiesessie "Grip op geld met Duizend Schoon"
Wil jij vrouwen uit jouw doelgroep helpen om grip op hun financiën te krijgen? Kom dan naar de inspiratiesessie "Grip op geld met Duizend Schoon".Geplaatst door PEP Den Haag
Nov4
Training · 4 nov, 14:00 - 16:30
Den Haag
Signaleren en verwijzen bij eenzaamheid
Indigo Preventie biedt in samenwerking met PEP Den Haag een training voor Haagse vrijwilligers en professionals die in aanraking komen met mogelijk eenzame mensGeplaatst door PEP Den Haag
Nov25
Training · 25 nov, 15:00 - 17:00
Den Haag
Storytelling: hoe vertel je het verhaal van jouw organisatie
Hoe vertel je het verhaal van jouw organisatie met meer focus en helderheid? Geplaatst door PEP Den Haag
Deel activiteit