Skip Sidebar

Over ons

Vluchtelingen Werk Den Haag begeleidt vluchtelingen op het gebied van asielprocedures, juridische vragen, huisvesting, integratie, taal, en eventueel terugkeer. Ook geven we voorlichting op scholen en ...

Zorg & WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
Deel

Help jij een vluchteling bij Nederlands oefenen en Den Haag te verkennen?

2–4 uur/week
Rijswijkseplein 79, 2515 BW Den Haag, Nederland
Zorg & Welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via
Deel activiteit
#40114
Scan me of ga naar www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/o/VluchtelingenWerk-Zuidwest-Nederland/activiteiten/Help-jij-een-vluchteling-bij-Nederlands-oefenen-en-Den-Haag-te-verkennen/40114 om je aan te melden

Samenvatting

Taal- en netwerkcoach.

Uitgebreide omschrijving

Wie zoeken wij?


Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk in uw woonomgeving? En vindt u het interessant om met mensen uit andere culturen in contact te komen? 

Lijkt het u leuk om een vluchteling te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal en bij het opbouwen van een netwerk in Den Haag? Dan is deze functie wat voor u!


Het belang van taalcoaching:


Wekelijks krijgt VluchtelingenWerk Zuidwest aanmeldingen van vluchtelingen die iemand zoeken om de Nederlandse taal mee te oefenen. Deze vluchtelingen hebben verschillende taalniveaus en achtergronden. Zij zijn sterk gemotiveerd om de Nederlandse taal te leren en deel te nemen aan de samenleving, maar hebben weinig tot geen Nederlandse contacten die hen daarbij kunnen helpen. Taallessen volgen alleen is vaak niet voldoende. Er moet ook gelegenheid zijn de taal te oefenen en in de praktijk te gebruiken. En het is belangrijk om te werken aan het uitbreiden van een (Nederlandssprekend) sociaal netwerk. Taal- en netwerkcoaches bieden dan uitkomst. 


Cliënten:


Dit project is bedoeld voor vluchtelingen die zelf aangeven behoefte te hebben aan (extra) individuele ondersteuning bij de beheersing van de Nederlandse taal.

De taalcoaching richt zich vooral op verbetering van de spreekvaardigheid, uitbreiding van de woordenschat en leesvaardigheid. Het netwerkcoaching gaat vooral over het verkennen van de mogelijkheden in Den Haag. U zoekt samen naar een sportverenigingen, verkent wat het aanbod is van whet wijkcentrum in de buurt, u oefent kennismakingsgesprekken en gaat zo nodig mee naar een eerste kennismaking.  

Toelating tot het project vindt plaats op basis van een intakegesprek waarbij de cliënt een aantal doelstellingen formuleert. 


Taalcoaches:


U bent thuis in de Nederlandse samenleving en spreekt goed en duidelijk Nederlands. U vindt het leuk om als taalcoach een steentje bij te dragen aan de integratie van uw cliënt. Op basis van de gestelde doelen oefent u wekelijks samen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. De begeleiding is meestal aanvullend op taallessen die op school worden gevolgd. Daarnaast bent u enthousiast om u in te zetten voor het vergroten van het netwerk van uw taalmaatje.


Goede match:


Voor een succesvol taalkoppel is het belangrijk dat het klikt tussen de vluchteling en de taalcoach. Er wordt daarom rekening gehouden met de wensen en interesses van beide partijen.


Wat bieden wij?


Taal-en netwerkcoach worden is dankbaar werk. Het geeft u voldoening en een bijzondere ervaring. Uiteraard krijgt u ondersteuning van een medewerker van VluchtelingenWerk. Wij bieden een training voor nieuwe taalcoaches en terugkomavonden waarin relevante thema's worden besproken. Hiernaast krijgt u een onkostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering. 


Wat vragen wij? 


Dat u affiniteit heeft met onze doelgroep

Dat u de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk) goed beheerst.

Dat u minimaal 2u per week gedurende 6 maanden beschikbaar bent, zo mogelijk 1 jaar. 

Dat u goede communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en geduld heeft


Interesse?


Heeft u interesse om taal- en netwerkcoach te worden? Meld u dan aan via deze site. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland > Help jij een vluchteling bij Nederlands oefenen en Den Haag te verkennen?

Over VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland

Vluchtelingen Werk Den Haag begeleidt vluchtelingen op het gebied van asielprocedures, juridische vragen, huisvesting, integratie, taal, en eventueel terugkeer. Ook geven we voorlichting op scholen en bij organisaties. Dat doen we met onze beroepskrachten en heel veel vrijwilligers. Help je ook mee?
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
4 uur/week
Den Haag
Vacature Maatschappelijk Begeleider
Kom ons team versterken en ondersteun vluchtelingen bij het wegwijs maken in de gemeente Den Haag!Geplaatst door VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland
0–2 uur/week
Den Haag
Taalvrijwilliger
Enthousiaste taalvrijwilligers gezocht!Geplaatst door Zebra Welzijn
0–2 uur/week
Den Haag
Respijtzorg-Mantelzorg
Respijtzorg-Mantelzorg Archipel/Willemspark, Zeeheldenkwartier en KortenbosGeplaatst door Zebra Welzijn
1–2 uur/week
Den Haag
Wandelbegeleider Rivierenbuurt
Het begeleiden van een wandelgroep van de Nationale Diabetes Challenge. Een wandelevenement voor volwassenen met en zonder diabetes.
Geplaatst door Buurtsportcoach Sport&Gezondheid
1–2 uur/week
Den Haag
Fietsles geven in de Rivierenbuurt!
Het lesgeven van fietslessen aan volwassenenGeplaatst door Buurtsportcoach Sport&Gezondheid
Vind een Trainingen die bij jou past
Sep30
Training · 30 sep, 09:30 - 12:00
Flexibele locatie
Basistraining Vergadertechnieken (inclusief notuleren)
Ga je als vrijwilliger of bestuurder vergaderingen bijwonen of organiseren? Leer dan snel alles over vergaderen en notuleren in deze basistraining. Geplaatst door PEP Den Haag
Aug20
Training · € 12 · 20 aug, 11:00 - 13:30
Den Haag
Destiny Life Academy Overwin je stormen door een positieve mindset
Krijg nieuwe inzichten in hoe je op positieve manier om kan gaan met de obstakels van het leven. Leer ze te gebruiken in je voordeel.Geplaatst door Stichting Destiny Social Events
Aug13
Training · € 12 · 13 aug, 12:00 - 13:00
Den Haag
Destiny Life Academy De kracht van een sterke persoonlijkheid
Versterk je persoonlijkheid en ontdek daardoor je innerlijke kracht.Geplaatst door Stichting Destiny Social Events
Aug27
Training · € 12 · 27 aug, 11:00 - 13:30
Den Haag
Destiny Life Academy Stress & Grenzen stellen
Krijg meer controle over je stress level door beter je grenzen aan te geven.Geplaatst door Stichting Destiny Social Events
Sep10
Training · € 12 · 10 sep, 11:00 - 13:30
Den Haag
Destiny Life Academy De kracht van intuïtie deel 2
Waarom is je intuïtie belangrijk en wat doet het in ons levenGeplaatst door Stichting Destiny Social Events
Sep3
Training · € 11,97 · 3 sep, 11:00 - 13:30
Den Haag
Destiny Life Academy De kracht van je intuïtie
Waarom is je intuïtie belangrijk en wat doet het in ons levenGeplaatst door Stichting Destiny Social Events
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via
Deel activiteit
#40114
Scan me of ga naar www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl/o/VluchtelingenWerk-Zuidwest-Nederland/activiteiten/Help-jij-een-vluchteling-bij-Nederlands-oefenen-en-Den-Haag-te-verkennen/40114 om je aan te melden